energia renovable Volrein

Biomassa. Calefacció ecològica per a la llar


biomasa 1biomasa 2


biomasa 3


biomasa 4


biomasa 5

Calderes De Pèl·lets: Operació i Avantatges

L'estructura d'una caldera de pèl·lets consisteix principalment en una cambra de combustió aïllada, un compartiment o tanc, generalment amb càrrega superior, que conté el pèl·let a cremar i la caldera mateixa que conté l'intercanviador de calor i l'escalfador. Bomba per a la circulació d'aigua calenta, radiadors o terra radiant.

Dins el tanc hi ha un cargol sense fi que arrossega el pèl·let des del tanc a la cambra de combustió, on es crema gràcies a la presència d'una resistència elèctrica que, al tornar-se incandescent en la fase d'arrencada, encén la flama. A més del mecanisme de subministrament i combustió, una caldera de pèl·lets funciona com qualsevol caldera, escalfant el fluid que després és forçat a circular dins el sistema de calefacció.

Per tant, en instal·lacions de biomassa, hi ha diversos tipus de construcció, inclosos els models de calderes de pèl·lets de condensació, que poden ser fins i tot més eficients i augmentar l'eficiència en termes de calor alliberat en el medi ambient.


Caldera de pèl·lets VS estufa de pèl·lets de calefacció

Si bé els dos termes, en instal·lacions de biomassa, s'usen sovint com a sinònims, tractarem d'aclarir la diferència entre aquests dos dispositius diferents de calefacció domèstica:

L'estufa de calefacció de pèl·lets està equipada amb un revestiment, generalment de ceràmica o acer, té la cambra de combustió exposada mitjançant l'ús de vidre trempat i està dissenyada per a instal·lar-se directament a les habitacions de la casa on es viu. Així que està destinat a ser funcional però també agradable a la vista.

Pel que fa a el revestiment a triar, la ceràmica no es crema i manté la calor durant molt de temps, mentre que l'acer pot arribar a altes temperatures, però es refreda molt més ràpid.

La caldera de Pèl·let, en canvi, està dissenyada per col·locar-se en una sala de calderes, en un garatge o en un àtic (millor si s'instal·la en els pisos inferiors per aprofitar millor la calor dispersat en l'ambient durant la combustió). Per tant, la caldera està desproveïda d'elements "estètics", aquestes instal·lacions permeten un manteniment senzill i, sobretot, permeten disposar d'un espai de dipòsit molt més ampli, el que redueix el nombre de càrregues que s'han de realitzar i, sobretot, la brutícia que podria crear-se dins de la casa durant aquestes operacions.

Totes les instal·lacions de biomassa estan equipats amb un termòstat programable el qual permet ajustar temps d'encesa i apagat automàticament, i programar i els graus de temperatura desitjada.

Les estufes de pèl·lets i calderes, a més, també estan integrats típicament amb el sistema de calefacció de l'ACS, podent produir fàcilment i en abundància l'aigua calenta per a l'ús a la cuina i el bany.


Manteniment Ordinari: Com Netejar Caldera De Pèl·lets

L'element principal d'una instal·lació de biomassa és la caldera, la qual necessita una neteja ordinària del braser i el cendrer (si està present) per realitzar-se amb més o menys freqüència depenent de l'ús, els temps d'operació i la potència establerta i el tipus de pèl·let utilitzat; a més, s'ha de realitzar una operació de neteja completa com a mínim un cop a l'any, però també més sovint si la caldera s'usa molt o si els pèl·lets utilitzats tendeixen a formar residus i incrustacions.

Les estufes tèrmiques també necessiten netejar periòdicament el vidre, que tendeix a embrutar-se més o menys freqüentment segons el tipus de pèl·let utilitzat i la humitat dins de la casa.

Els pèl·lets són un combustible ecològic. Per aquesta raó, la instal·lació de termoestufes i calderes de pèl·lets és part de les mesures d'eficiència energètica de la casa prevista pel Codi Tècnic de l'Edificació.


Avantatges de les estufes de pèl·lets

Una de les avantatges d'escalfar la seva llar amb una estufa de pèl·lets és la comoditat. No ha de lluitar amb la tasca constant i el desordre de portar llenya i avivar el foc. Una vegada que llances el pèl·let en la tremuja de l'estufa, no has de alimentar contínuament com ho faries amb una estufa de llenya tradicional.

Les instal·lacions de biomassa amb estufa de pèl·lets alimenten automàticament els pèl·lets a la cambra de combustió a la velocitat justa per produir la quantitat de calor que desitgi. Les estufes de combustió de pèl·lets estan controlades termostàticament i mantindran la temperatura que triï. Això vol dir que no s'ha d'aixecar a la nit per posar llenya al foc, i no trobar la casa freda després d'haver estat lluny per un temps.

Les estufes de pèl·lets són més eficients que la calor tradicional de la llenya. La combustió té lloc en una cambra de combustió més petita on està més controlada i rep la quantitat justa d'aire per a una combustió més completa. El resultat és més calor i menys emissions. Les estufes de combustió de pèl·lets són alguns dels aparells de calefacció més nets disponibles.

Les estufes de pèl·lets són més fàcils de mantenir-se netes. Produeixen molt poca cendra i no tenen els problemes amb l'acumulació de creosota que té una estufa de llenya tradicional. Els pèl·lets solen venir en bosses de plàstic per eliminar la humitat. Els pèl·lets són altament comprimits i més densos, de manera que ocupen menys espai per emmagatzemar que la fusta natural.

Una estufa de pèl·lets és més fàcil i costa menys instal·lar-la que una estufa de llenya. Les estufes de pèl·lets no necessiten una llar de foc com l'estufa de llenya o la xemeneia. Només necessita una sortida d'escapament, que es pot d'utilitzar fàcilment a través d'una paret. A causa d'això, les estufes de pèl·lets es poden instal·lar en llocs on una estufa de llenya podria no ser pràctica.


Desavantatges de les estufes de pèl·lets

El principal desavantatge d'usar pèl·lets per escalfar la seva llar és que depenen de l'electricitat per operar alguns dels components. La quantitat d'electricitat que fan servir és mínima, però això pot esdevenir un problema on no hi ha subministrament elèctric disponible o en un tall d'energia. Però hi ha sistemes de seguretat disponibles, com a generadors o sistemes de bateries.

Volrein-Sistemes disposa d'un servei de visita gratuïta, si voleu que li fem un estudi per optimitzar la seva instal·lació actual o realitzar una instal·lació nova, premi sobre el botó

Demani pressupost de la seva instal·lació